Constructia unei Piscine

constructia unei piscine

constructia unei piscine


Constructia oricarei piscine porneste de la un numar de elemente de baza:

  • un bazin,
  • un filtru
  • dispozitive de dozare a substantelor chimice
  • tevi de scurgere, de refulare si elemente conectoare din PVC.

Experieta ne-a invatat ca cele mai eficiente metode pentru efectuarea bazinelor piscinelor sunt utilizarea betonului torcretat sau utilizarea panourilor din polistiren.

Acestea ar fi avantajele pentru fiecare metoda:
Betonul torcretat permite proiectarea de piscine pe orice suprafata, obtinandu-se cea mai buna compactibilitate, rezistenta si aderenta. In 5 ani de experienta, am constatat ca este printre tehnologiile cele mai eficiente in ceea ce priveste raportul cost – rezultat. Betonul de ciment este aplicat printr-o tehnica ce se numeste proiectare prin suflare. Astfel, se obtin pereti subtiri, dar foarte rezistenti si care asigura impermeabilitate atat pe interior cat si pe exterior.

Daca doriti realizarea piscinei dvs. din panouri de polistiren, veti beneficia de o perioada scurta de executie in comparatie cu solutiile clasice, aceasta fiind foarte usor de realizat. Totodata, aceasta metoda permite executia unei piscine cu dimensiuni, forme si adancimi personalizate.

Climatul din zona Romaniei ofera o perioada scurta de vara, iar in afara acesteia, temperaturile scazute ale solului influenteaza temperatura apei. Totusi, polistirenul functioneaza ca un termoizolant, ridicand si mentinand constanta temperatura apei din piscina.
In ceea ce priveste montajul, cofrajele se leaga intre ele cu fier beton, consolidand structura, iar dupa turnarea betonului, intreaga constructie beneficiaza de o rezistenta crescuta.
Bazinul nu necesita finisare nici pe exterior, nici pe interior, intrucat suprafata rezultata este perfect neteda. Beneficiati, astfel, de o reducere a costurilor.

Posted in Etape