Saune

Sauna este un element necesar sanatatii care curata si intareste organismul si de care se pot bucura toti. Gama de saune disponibile se imparte in doua categorii:

Saune uscate:

  • Sauna uscata traditionala finlandeza

Saunele finlandeze, anume cele umede, sunt folosite, conform traditiei, in familie sau intr-un cerc restrans de prieteni. In acestea, puteti alege pozitia sezand sau culcat, efectele fiind similare.

  • Sauna uscata moderna cu infrarosu

Saunele cu infrarosu, acestea sunt gandite sa functioneze optim pentru pozitia sezut. Ca si principiu de utilizare al saunelor umede, incalzirea corpului se efectueaza cu ajutorul unei sobe electrice sau cu lemne, temperatura fiind intre 70 si 100 grade Celsius. Se utilizeaza in reprize de 15-20 minute, iar in pauze se recomanda dusuri reci, urmate de perioade de relaxare.
Saunele uscate ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin transpiratie intensa. Se indica utilizarea dupa antrenament sportiv. Aburii deschid porii pielii, curata pielea si stimuleaza regenerarea celulara.

Saunele uscate ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin transpiratie intensa. 
Se indica utilizarea dupa antrenament sportiv. Aburii deschid porii pielii, curata pielea si stimuleaza regenerarea celulara.

Saune umede

Sauna umeda tip baie turceasca
Sauna umeda este sauna unde folosind un generator se introduc aburi. Astfel umiditatea din interior ajungand pana la 98% iar temperatura de pana la 50°C.